top of page

ОБЗОР ПРЕССЫ

Újabb mentőautót juttatott Ukrajnába a MUKIK

2024. április 18.

Újabb mentőautó került csütörtökön Ukrajnába a Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a budapesti Sensoautó Autószervíz jóvoltából, mely Rivnében fog szolgálatot teljesíteni...

M1 KÜLFÖLD MA

2024. április 18.

Újabb mentőautó került csütörtökön Ukrajnába a Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara jóvoltából, mely Rivnében fog szolgálatot teljesíteni...

Адвентські календарі та пряникові будинки створюють у Будапешті для українських сімей в Угорщині

22 грудня 2023.

Адвентські календарі та унікальні різдвяні пряникові будинки створюють у Будапешті для українських сімей, що перебувають в Угорщині.

Adventi naptárak és egyedi karácsonyi kalácsházak

2023. december 18.

Egyedülálló mézeskalács házikókat és Kolodkó Mihály szobrait ábrázoló adventi mézeskalácsnaptárt készít Gelb Tánya, sztárcukrász ukrán gyermekek számára...

M1 KÁRPÁTALJA MA

2023. december 14.

Egyedülálló mézeskalács házikókat és Kolodkó Mihály szobrait ábrázoló adventi mézeskalácsnaptárt készít Gelb Tánya, sztárcukrász ukrán gyermekek számára. A munkában Gelb Sándor, a Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara elnöke segíti, aki nem más, mint a férje, és, aki ebben az évben számos segélyszállítmányt és mentőautót segített eljuttatni Kárpátaljára.

Megérkezett Odesszába a 16-ik magyar mentőautó is

2023. október 14.

Megérkezett Odesszába a tizenhatodik magyar mentőautó is, amit a napokban adott át az asztélyi határátkelőn a Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara. A szervezet odesszai képviselője erről videoüzenetben számolt be. A vegyes kamara a háború kitörése óta pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy célba juttassa a magyar felajánlásokat. A szanatórium is rendkívül hálás a magyar adományért. A gépjármű teljes körű felszerelését a TRP Hungary Kft., valamint az OTP Humanitás Alapítványa vállalta magára.

До Одещини передано карету швидкої допомоги від угорських партнерів

8 жовтня 2023.

Нещодавно до України від угорських партнерів було доставлено чергову карету швидкої допомоги, яку за планами буде передано до Одещини. Швидку було передано з ініціативи Угорсько-української торгово-промислової палати. Оснащення медтранспорту всім необхідним обладнанням взяли на себе угорське ТОВ «TRP Hungary» та соціальний фонд ОТП Банку «Humanitás».

Az odesszaiak hálásak a magyar segítségért

2023. október 6.

Ahogy arról Híradónk is beszámolt, a napokban érkezett meg Ukrajnába az a minden szükséges orvosi eszközzel ellátott mentőautó, amit a budapesti székhelyű Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezésére adtak át Asztélyban. A gépjármű teljes körű felszerelését a TRP Hungary Kft., valamint az OTP Humanitás Alapítványa vállalta magára, és a háború kitörése óta ez a tizenhatodik mentő, amit Ukrajnába küldenek. A tervek szerint ezt az autót Odessza megyében fogják elsősegély, illetve rehabilitációs célokra használni, oda az iparkamara dél-ukrajnai képviselője vitte tovább.

Orvosi eszközökkel felszerelt magyar mentőautót adtak át Ukrajnának

2023. szeptember 29.

Megérkezett Ukrajnába az a minden szükséges orvosi eszközzel ellátott mentőautó, amit a budapesti székhelyű Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezésére adtak át Asztélyban. A gépjármű teljes körű felszerelését a TRP Hungary Kft., valamint az OTP Humanitás Alapítványa vállalta magára, és a háború kitörése óta ez a tizenhatodik mentő, amit Ukrajnába küldenek.

16-у швидку з ініціативи угорсько-української ТПП передали Україні

29 вересня 2023.

Днями, за ініціативи угорсько-української Торгово-промислової палати, до України було передано чергову карету швидкої допомоги, яка оснащенна всіма необхідними засобами для надання невідкладної допомоги. Оснащення швидкої у повному обсязі взяло на себе угорське ТОВ «TRP Hungary» та соціальний фонд ОТП Банку «Humanitás». Від початку війни в Україні це вже 16-а швидка, яку вони надіслали до України.

Торгово-промислові палати Угорщини зібрали чергову допомогу для Закарпаття

5 вересня 2023.

Угорсько-українська торгово-промислова палата (ТПП) вже вдруге організувала збір на підтримку Батівської громади, а саме – місцевих нужденних та ВПО, які знайшли прихисток на території громади. Головними меценатоми акції стали ТПП міста Будпешт та міст обласного значення регіону Пешт та Ерд.

Karpataljalap_logó.png

Magyarországi Kereskedelmi és Iparkamarák összefogásával érkezett nagy értékű segély Kárpátaljára

2023. SZEPTEMBER 6.

Magyarországi Kereskedelmi és Iparkamarák támogatták a Bátyúi Kistérséget

2023. szeptember 4.

A Magyar- Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara második alkalommal szervezett gyűjtést a Bátyúi Kistérség rászorulói és a háború elől ide áttelepültek számára. Az akció fő támogatója ezúttal a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamarája volt, amelyek 14 millió forint értékben gyűjtöttek konyhai eszközöket, valamit tartós élelmiszereket. A segélyszállítmányt az ukrajnai partnereknek a Záhony-Csap közúti határátkelő közelében kialakított humanitárius központban átadó Nagy Elek, a fővárosi iparkamara elnöke elmondta, hogy ...

Hirado.hu_logó.png

Magyarországi iparkamarai segítség érkezett a beregszászi járási Bátyúba

2023. SZEPTEMBER 3.

14 millió forintos adományt küldött Kárpátaljára a MUKIK

2023. szeptember 3.

A Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara második alkalommal szervezett gyűjtést a Bátyúi Kistérség rászorulói és a háború elől áttelepültek számára Magyarországon. Az akció fő támogatója ezúttal a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamarája volt, amelyek 14 millió forint értékben gyűjtöttek konyhai eszközöket, valamit tartós élelmiszereket.

ОТП-Банк підтримує оздоровлення українських дітей в Угорщині

4 вересня 2023.

За підтримки ОТП-Банку та у співпраці з угорсько-українською торгівельно-промисловою палатою на однотижневий відпочинок до Угорщини відправилася група дітей з прифронтових регіонів України. Депутат Криворізької міської ради Світлана Лузан розповіла, що це чудова можливість для дітей, адже багато з них ще ніколи не бували за кордоном.

A háborús övezet közelében élő ukrán gyerekeket üdültet az OTP bank

2023. augusztus 27.

Elindult az a 46 fős gyermekcsoport akik az OTP Bank felajánlásának és a Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésének köszönhetően pihenhetnek egy héten keresztül Magyarországon és akik a háborús övezet közelében élnek. Szvitlána Luzán a krivij-rihi városi tanács képviselője elmondta: óriási lehetőseg ez a gyerekek számára, hiszen sokan közülük még soha sem jártak külföldön. Ez pedig már az az egyik gyermekcsoport akik hazafelé utaznak a magyarországi pihenésről. Az egyik első programpontjuk az Országház megtekintése volt Grexa Liliána ukrán nemzetiségi szószóló felajánlásának köszönhetően.

A háborús övezet közelében élő ukrán gyerekeket üdültet az OTP Bank

2023. augusztus 14.

Az OTP Bank felajánlásának és a Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésének köszönhetően olyan gyermekek pihenhetnek Magyarországon, akik a háborús övezet közelében élnek. Az egyik első programpont az Országház megtekintése volt Grexa Liliána ukrán nemzetiségi szószóló felajánlásának köszönhetően. Az első, több mint 50 fős csoportot még két csapat fogja követni, valamennyien egy-egy hetet tölthetnek Magyarországon az OTP Banknak köszönhetően.

ОТП-банк підтримав оздоровлення українських дітей з прифронтових регіонів

14 серпня 2023.

Завдяки ОТП-Банку та Угорсько-українській торговельно-промисловій палаті на оздоровлення до Угорщини змогли поїхати діти, які проживають в прифронтових регіонах нашої країни.

A Humanitás Szociális Alapítvány a Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamarával segít Ukrajnában

2023. augusztus 11.

Sürgősségi eszközökkel felszerelt mentőautót, valamint 25 ezer palack ivóvizet juttat el a Humanitás Szociális Alapítvány Ukrajnába. A szervezet a háború első percétől segít az ukrajnai bajbajutottakon, a mostani felajánlást pedig a Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara segítségével juttatják el a háborús országba.

Ivóvizet juttat el a Magyar - Ukrán Kereskedelmi - és Iparkamara a Kahovkai gátrobbanás térségébe

2023. augusztus 8.

Mintegy 25 ezer palack ivóvizet juttat el a Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara Ukrajnába, Dnyipropetrovszk megyébe, a Kahovkai gátrobbanás térségébe. Itt több tízezer ember szenved ivóvíz hiányban. A magyarországi adományokból megvásárolt humanitárius segélyt tartalmazó első kamion átlépte a magyar-ukrán határt. A 20 tonnás szállítmányt az iparkamara elnöke, Gelb Sándor indította útnak a katasztrófa sújtotta vidékre, Nikopolba.

Угорсько-українська ТПП відправить три вантажівки з питною водою до регіону Каховської дамби

8 серпня 2023.

Угорсько-українська торгово-промислова палата відправить близько 25 000 пляшок питної води до регіону підірваної Каховської дамби в Дніпропетровській області. Перша вантажівка з гуманітарною допомогою, придбаною за кошти угорських донорів, уже перетнула угорсько-український кордон.

Karpat.in_ua_logó.jpg

Угорсько-українська торгово-промислова палата передала Берегівській районній лікарні сучасну карету швидкої допомоги

14 ЛИПНЯ 2023.

Mentőautóval segíti a beregszászi kórház munkáját a Magyar- Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara

2023. július 13.

AA Magyar- Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara életmentésre is alkalmas, például defibrillátorral felszerelt mentőautót adományozott a Kelet Európai Misszióval közösen a beregszászi járási kórháznak. Az intézmény mindössze két elavult, közel 30 éves mentőautóval rendelkezik jelenleg. A háborús övezetből áttelepültek miatt folyamatosan növekszik a páciensek, így a riasztások száma is. Ezért döntött úgy a kamara, hogy ezt a mentőautót a beregszászi kórháznak adják át.

Rászorulókat és háborús menekülteket támogat a Magyar- Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara Kárpátalján

2023. július 3.

A Magyar- Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara gyűjtést szervezett a Bátyúi Kistérség rászorulói és a háború elől ide áttelepültek számára Magyarországon. Az akció fő támogatója a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara lett. Az átadón Vereczkey Zoltán elnök elmondta: a 2010-es évek közepétől szoros munkakapcsolatot ápoltak a régió önkormányzataival és gazdasági szereplőivel. A humanitárus segélyben szereplő tartós élelmiszer és tisztítószerek összértéke három és fél millió forint.

A magyar iparkamarák humanitárius adományt juttattak el Kárpátaljára

2023. JÚLIUS 3.

Gorod.dp.ua_logó.gif

Автівка швидкої допомоги від Угорщини: один із медзакладів Дніпропетровщини отримав гумопомогу

30 СЕРПНЯ 2022.

AM_logó.png

Sikeres volt az V. kárpátaljai Turul Expo

2018. AUGUSZTUS 24.

HU.konz.Brgszász_logó.png

Magyarország kész a stabil, bizalmi politikai kapcsolatokon alapuló gazdasági együttműködésre Ukrajnával

2017. OKTÓBER 18.

M1 TV. Kárpátexpressz

2017. június 25.

Beszámoló a PaprikaFest - Magyar napok Odesszában rendezvényről, amely Odessza központjában, a városi parkban került megrendezésre. május 26 és 28 között.

GTV: PaprikaFest - Дни Венгрии в Одессе

17 июня 2017.

26-28 мая в одесском Горсаду прошли Дни Венгрии в Одессе. В рамках праздника были проведены венгерские концерты, кулинарные мастер-классы и уроки национального венгерского танца чардаш.

Style_logo.png

Első sikeres magyar fesztivál Odeszában!

2017. JÚNIUS 6.

CityNews_l_page-0001.jpg

В Луганске состоится дискуссия о преимуществах Соглашения об ассоциации

19 НОЯБРЯ 2013.

Felvidék.ma_logó.png

Felvidéki delegáció a beregszászi négyoldalú üzletember találkozón

2013. JÚNIUS 20.

Mfor_logó.jpg

Magyar-ukrán kereskedelmi kamara alakult

2009. JÚNIUS 3.

bottom of page