top of page

RÓLUNK

A Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara 2010. június 3-án alakult meg Nyíregyházán. A már évek óta sikeresen működő vegyeskamarai rendszer tapasztalataira alapozva a szervezet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezésére, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara aktív támogatásával és a relációban érdekelt vállalkozások részvételével jött létre. A kamara létrehozását indokolta, hogy hazánknak Ukrajna fontos export-import partnere, melynek történelmi hagyományai megkérdőjelezhetetlenek.

 

A vegyeskamara célja a két ország közötti gazdasági kapcsolatok további élénkítése, a hazai gazdaság bekapcsolása a fejlődő ukrán gazdaságba, mely a kis- és középvállalkozások számára is új piacokat jelent. Ezek mellett a szervezet beruházási, értékesítési tanácsadással, aktuális gazdasági információkkal is segíti tagjait kiigazodni a két ország közötti eltérő gazdasági és jogszabályi környezetben és mindent megtesz annak érdekében, hogy értékes piaci és beruházási információkkal segítse a két ország piacai iránt érdeklődő egyéb vállalkozások munkáját is.

 

A vegyeskamara tagja egyaránt lehet magyarországi vállalkozás, ukrajnai bejegyzésű, magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező cég, magyarországi gazdasági kapcsolatok iránt érdeklődő ukrán cég, vagy egyéb, gazdaságfejlesztési tevékenységet végző vagy vállalkozói érdekképviseletet ellátó szervezet.

 

A vegyeskamara egyesületi formában működik, székhelye Nyíregyházán van, irodája Budapesten is az érdeklődők rendelkezésére áll.

bottom of page