top of page

Tisztelt Látogatónk, Partnerünk!

A Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara tagvállalkozásai egy olyan üzleti közösség részei, amely elsődleges céljául tűzte ki a magyar termékek piacra juttatását Ukrajnában, a magyar-ukrán gazdasági kapcsolatok fejlesztését, a magyar és ukrán vállalkozások korrekt tájékoztatását és segítését egymás piacainak megismerésében és a termékek piacra juttatásában.

A reláció gazdasági környezetének változásai napi kihívások elé állítják a vállalkozásokat. Több olyan tényező is befolyásolja a munkát, amelyekkel korábban senki nem találkozott munkája során, és amelyek globálisan is hatással vannak a beruházásokra, a termelésre, a kereskedelemre. Nehéz például felbecsülni - és előrelátni - a Covid-járvány okozta hatásokat, a munkaerőpiaci trendek szerepét vagy globális gazdasági és politikai tényezőket. Pozitívan értékelhetjük ugyanakkor a digitalizáció előretörését vagy a mesterséges intelligencia alkalmazását egyes területeken. A változás tehát állandó, és ehhez mindenkinek alkalmazkodnia kell, aki a mai környezetben talpon akar maradni.

Sok mindent újra kell értékelnünk vállalkozóként: hogyan forduljunk bizalommal külföldi üzleti partnereink felé nem feladva üzleti érdekeinket, hogyan kezeljük közösen a felmerülő nehézségeket, hogyan építsünk hidat úgy, hogy az építést saját partjainkról elkezdve az végül középen összeérjen. Az ebből levont következtetéseket a kamarai munkában is alkalmaznunk kell annak érdekében, hogy a vállalkozások stratégiájának megvalósításához és üzleti eredményeihez a továbbiakban is hozzá tudjunk járulni.

 

Arra bátorítom Önöket, hogy kérdéseikkel továbbra is forduljanak hozzánk bizalommal, a megoldásokat és sikereket közös munkánk eredményeként tudjuk megtalálni és elérni.

Gelb Sándor

elnök

bottom of page