BKK: Ingyen utazhatnak az ukrajnai menekültek a BKK járatain péntektől

17:34 | 2022. Március 3.


Március 4-től díjmentesen utazhatnak a BKK járatain azok az ukrán állampolgárok, akiknek a háború miatt kellett elhagyniuk otthonaikat és rendelkeznek valamilyen hivatalos ukrán okmánnyal. Mindeközben a Budapesti Közlekedési Központ munkatársai a főváros vasúti pályaudvarain nyújtanak segítséget az Ukrajnából érkezőknek.


A főpolgármester döntésének köszönhetően 2022. március 4-től, péntektől díjmentesen utazhatnak az Ukrajnából érkező menekültek a BKK járatain. A háborúval sújtott országból érkező személyeknek elegendő felmutatniuk egy személyazonosításra alkalmas ukrán okmányt a jegyellenőrzések során. Az ingyenes utazáshoz elfogadható okirat többek között az ukrán útlevél, az ukrán személyigazolvány, az ukrán tartózkodási engedély, az Ukrajnában tanuló egyéb külföldi diákok esetében az ukrán diákigazolvány, illetve olyan egyéb okirat, amelyben egyéb külföldi állampolgár esetében ukrán lakcím is megtalálható. A díjmentes utazásra jogosító okmányokat elfogadják a BKK-járatok – kivéve a 100E reptéri gyorsjáratot, a siklót, a nosztalgia járatokat és a hajókat -, valamint a HÉV és a környéki „kék” buszok Budapesten belüli szakaszán.


A díjmentes utazásról szóló rendelkezés egyelőre április 15-ig, péntekig tart, azonban a BKK szükség esetén meghosszabbíthatja ezt a határidőt.


https://bkk.hu/hirek/2022/03/ingyen-utazhatnak-az-ukrajnai-menekultek-a-bkk-jaratain.7378/

3 megtekintés